Komunikacja

W nowy rok z „Jungle Splash“

Jungle Splash

Kraina Tropical Islands powitała nowy rok kolejną atrakcją. 21 grudnia otwarto na tropikalnej wyspie nowy plac wodnych zabaw. „Jungle Splash” usytuowany jest w bezpośrednim sąsiedztwie Morza Południowego, ma 658 metrów kwadratowych powierzchni i oferuje mnóstwo wodnych atrakcji dla dużych i małych.

Wysoki na blisko 15 metrów „Jungle Splash“ to dzieło tureckiej firmy Polin Waterparks, która dostosowała go do warunków przestrzennych Tropical Islands. Na gości czeka osiem ślizgawek o łącznej długości 332 metrów. Najdłuższa z nich, „Compact Slide“, ma 75 metrów i sporo zakrętów. Atrakcją jest również ślizgawka „Space Hole“, na której zjeżdżający jest „wsysany” przez gigantyczny lejek. Oprócz ślizgawek plac wodnych zabaw wyposażony jest w 97 obiektów do wodnych szaleństw, przeznaczonych dla dzieci od 3 lat. Są wśród nich rozmaite natryski, wiaderka z przelewającą się wodą i pistolety wodne.

Zjeżdżalnie wodne są oczywiście również w innych parkach. Próżno jednak szukać w Niemczech drugiego zaprojektowanego z równym rozmachem co „Jungle Splash”. Katja Benke, rzeczniczka prasowa Tropical Islands, nie kryje dumy z nowej atrakcji: „To przedsięwzięcie było możliwe do zrealizowania tylko wspólnymi siłami. Współpraca między różnymi działami naszej firmy i firmami zewnętrznymi przebiegała doskonale. A bez wsparcia wszystkich działów raczej nie udałoby się oddać obiektu do użytkowania w zaplanowanym terminie.“

Goście Tropical Islands mogą obecnie korzystać z nowego placu wodnych zabaw codziennie w godzinach 13:00 - 18:00 bez dodatkowych opłat. „Jungle Splash” jest pod nadzorem ratowników. Dzieci do 8 lat mogą z niego korzystać tylko w towarzystwie rodziców. O ograniczeniach korzystania dla najmłodszych, którzy nie osiągnęli jeszcze przepisowego wzrostu, informują odnośne tablice.

Podpis pod zdjęciem: Nowy plac wodnych zabaw w Tropical Islands to połączenie 8 ślizgawek i 97 obiektów do wodnych zabaw.

Pobierz zdjęcia do wydruku: Odmiana 1 / Odmiana 2

Jungle Splash
jpg, 261.44 KB
[Translate to polnisch:]
jpg, 26.97 MB
Pobierz wszystko teraz
[Translate to polnisch:]

Kontakt z działem prasowym

Pytania? Chętnie Państwu pomożemy.

Twoje pobieranie jest w przygotowaniu.

Proszę chwileczkę poczekać.